Restauratie bakkerij

 
In de bakkerij met steenoven uit 1910, werd tot in de 80-er jaren van de vorige eeuw roggebrood gebakken. In de eerste maanden van 2024 is de bakkerij met behoud van het historische karakter, op vakkundige wijze  gerestaureerd door Jan en Wim Krajenbrink van bakkerij van bakkerij De Heelewegge (uit Heelweg).
 
 
Als eerste is de deegmengmachine onder handen genomen, deze was compleet vastgeroest. In de werkplaats van de Heelewegge is de deegmachine uit elkaar gehaald en zijn alle onderdelen gereinigd, ontroest, gesmeerd en waar nodig in de verf gezet. Het resultaat is een weer draaiende deegmengmachine.
 
De deegmachine op weg naar restauratie .....
 
 
Hierna werd begonnen aan de hoofdzaak: de restauratie van de oven.
 
Op deze plaats volgt nog een fotoserie van de ovenrestauratie met korte toelichting.
 
Ook de bakmeubelen zijn opgeknapt en kregen een frisse schilderbeurt, evenals de muren en ramen van de bakkerij.
 
Fotoserie schilderwerk.
 
 
 
 
 
 
 
De oven is in afwachting van het eerste vuur en de deegmengmachine staat weer op zijn plek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
De voorzitter van de stichting, Dolf Kersjes, steekt het eerste vuur aan in de gerestaureerde oven.
 

 


 

 

 

 

 

 
Heropening bakkerij
 
De feestelijke heropening van de bakkerij vond plaats op Molendag, 11 mei 2024.
 
De wethouder Cultuur van de gemeente Oude IJsselstreek verrichtte de opening samen met de voorzitter van de stichting: het doorknippen van het lint voor de toegangsdeur van de bakkerij.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hierna konden de bezoekers de hele dag genieten van het lekkers dat versgebakken uit de oven kwam.
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

Op onze vaste openingsdagen Molendag en Monumentendag, en op bijzondere dagen zoals het Paasevent, kan weer gebakken worden in de met takkenbossen gestookte oven!